Pieta (Acı), 2012

Tür : Dram
IMDb: 7,2 
Yönetmen: Kim ki-Duk
Oyuncular: Min-So Jo, Jung-Jin Lee, Ki-Hong Woo

  Biz her ne kadar izledikten sonra yine Kore ve yine duygusal vahşeti ele almış bir intikam filmi desek de Kim-ki Duk'a göre konu intikam değil; paranın insanlara neler yaptıracağıyla ilgili tamamen. Filmi izleyin, siz de söz sahibi olabilin bence. Pieta, Dünya prömiyerini 2012 Venedik Film Festivalinde yapan ve burdan ödülle dönebilen rahatsız filmlerimizden .


Bir bebekten katil yaratılır filmleri hep sevgisiz Koreli çocukların kaderi mi diyordu okuduğum bir yazıda.. Öyle mi bilemem ama sanırım bazı şeyler göründüğü gibi değil demenin Korecesi oluyordur. 
Ama kalbinizi taşa da dönse bir tutam sevgi sizi mantıktan koparıp hissel yaşantıya döndürebiliyor. Tek damlası bile kalbi yeniden yeşertmeye yetebiliyor. 
*Çalkalıyorlar; dibine çökmüş olan sevgi kendine geliyor. 


Annesi o daha çok küçükken terk edilmiş çocuğumuzdur, Gang Do; film başlarında duygularını kaybetmiş ve kimseninkileri de önemsemeyen gaddar bir tahsilatçı basitçe.  Sonra birden annesi yeniden gelecek belki de.. Olamaz mı?  Bu kez belki terk edilmemek için işinden vazgeçecek; peşinden gelecekler klişesi mi olacak.. 


Son sahne bana OldBoi hatırlattı. Güllerin içinden kendi kızının çıktığını görmüştü bizim ihtiyar delikanlı. 
Gang Do da kendi için örülmüş kazağıyla annesinin yanında usul usul yatacak, yatamazsa kalkar annesinden kalanları yeşertmek için etrafını sular, değil mi? 
Kalp taş olmaktan çıktıktan sonra baktığınız duvara bile pembe bakıyorsunuz, o tarif edilemez duygular hep o anların verdiği inanılmaz derin boşluklar oluyor... Aslında içinizde yaratılmış manevi çukurlar.  



Hayatı iyisiyle de kötüsüyle de sadece yaşayarak izleyin...

0 Comments