Kauwboy, 2012

Tür: Dram
IMDb: 7,1
Yönetmen: 

Oyuncular kısmını altı çizili olarak tekil yazmak isterdim. Bu kadar güzel bir oyunculuğu üstlenebilmek için bir karganın desteği mi gerekiyor? Hollanda yapımı film bu başarısına rağmen niçin bu kadar bir uca atılmış bilmiyorum. 64. Berlin film festivalinde iki ödüle sahiptir kendileri. Diğer üç ödülünden bahsetmiyorum bile. 

Çocuğumun böyle yaşayacağını bilsem anında bir iki yumurta bırakacağım sağa sola. O nasıl oyunculuktur, o nasıl tatlı bir saç  şeklidir yarabbim. Baştan aşağı tüm tebriği hak ediyor Rick Lens, alışması gereken yeni aile sisteminde arzuları ile gerçekleri ayırt etmeye çalıştığı kesit aktarılmış perdeye. 


Kapak fotoğrafı ile anında izleme isteği uyandıran filmlerden, en azından benim için kapak önemli. İzlendiği anda asla pişman olmayacağınızı anlıyorsunuz, öyle bir güzelliği var. Gerçekliğe bir türlü hüzün bırakıyorsunuz, bazen rahatsız oluyorsunuz ama arada iyimserliğe ve o doğal çocukluğa gülümsüyorsunuz. Sonuçta aynı anda hem hüzünlendiren hem de gülümseten çok az şey yaşıyoruz fani hayatımızda. 


10 yaşlarındasınız ve babanız dünyadaki en önemli insan, kazanmak istediğiniz şey sadece onun gönlü. Güzel bakışları, gülümsemesi. Jojo'nun ana amacı bu, buna ek sahiplendiği kargayı onun hakkında bir iki cümle bilgi aktarımları filmin başarısını ikiye katlamış. İlk aşk deneyimlemesi ise ekstra olmuş. Sonuçta bir kargayı sahiplenirseniz size ömrünüz boyunca dost olur, düşmanlığı ise oldukça trajikomik. 

Sadeliğinin ihtişamında izleyiniz..

0 Comments