Cici, 2022

Tür: Dram
IMDb: 7,4

Berkun Oya ve Netflix'in yeni tazesi yayınlandı. Bu sonbaharın belki de en merak edilenlerinden biri olan bu hikaye insana gerçekliğini sorgulatıyor. İç Anadolu'nun en net yaşam tarzına sahip ailesi, evin harbi reisi olan babaları Bekir'in ölümüyle sarsılır. Bir süre sonra şehre göçerler, ardından da aile üyelerinden Kadir'in film çekecek olması amacıyla bir araya gelir. 

Hikaye de burada başlıyor zaten; herkesin içinde kalmış, bitiremediği ne varsa yüzleşmesine sebep oluyor bu birleşme. Gözlerde hep bir sulanma, derinlik. Her birinde gözleyip bu da bundan böyle olmuştur kesin diye iç geçirme çabası. Devam eden hayatların nasıl da bir yerde sıkıştığını, kimsenin aslında unutmadığı gerçekliğiyle unutmuş rolü yaptığını ve tramvaların nasıl da koca bir dağa dönüştüğünü izliyoruz. 


Kurulan düzende, devam etmesi gerektiği gibi devam eden bir evlilik. Toplumsal sıkışmışlık, eğitimsizlik ve ekonomik güçsüzlük. Kendi çaresizliğine mecburen ortak ettiği çocukları ve tüm bu sıkışmışlık arasında kocasının ölümüne sebebiyet verme düşüncesinde hayatına devam etmeye çalışan bir anne Havva. Saliha annesi ile dertleşirken, senelerdir seni anlatıyorum doktora diyor. Doktorun yetişkin bir insansınız tanımında bile ne kadar küçük hissettiğinden bahsediyor, bir türlü affedemiyorum ama suçlayamıyorum da diyor. Pencereden aldın göğsüme oturttun o taşı diyor. Diyor da diyor.. 

Her karakterde biraz kendinizden bir şeyler bulacağınıza inanıyorum, sımsıcak hissettirirken üşüten bir film bu tıpkı aile gibi. Olgun Şimşek oyunculuğu mesela, o kadar gerçekçi ve etkileyici ki. İnsanın izlerken bu adamın bir oyuncu olduğunu ve bunu da rolü gereği yaptığı gerçeğini unutuyor. Nur Sürer'e zaten hayatı ve yaşam tarzı açısından kendime her zaman yakın hissetmişimdir. Keyifle izleyeceğinize eminim, lütfen izleyin 💓




0 Comments