Million Dollar Baby, 2004

Tür: Dram, Spor
IMDb: 8,1

"İnsanlar kendi tavsiyelerine uymazlar."

Bazen hikayeler size yeni hiçbir an katmaz. Devamında büyük bir hayal kırıklığı bırakabilirler. Hayalini kurduğunuz gerçekleşme ihtimali güç tüm hayalleriniz gerçekleşse de sonunda sizi fazlaca kırma ihtimali yüksektir ki genelde ihtimalin ötesinde sonlanırlar. Ama bilirsiniz ki onlar olmadan yaptığınız hiçbir şeyin önemi yoktur ya da istediğiniz kadar mutlu hissedemezsiniz, sahi en son ne zaman hayallerimize kavuşmuştuk? 

"Bazen yumruk atmanın en iyi yolu, geri adım atmaktır. Fakat fazla geri adım atarsan dövüşemezsin."


Maggie, geç kaldığına inanmayıp kendisini kulübün ortasında bulabilmek için tüm şartları o kadar zorluyor ki ancak o kadar zorlayabilir. Bu durumda bize kolay gelen her güzelliğin aslında bazen çok zor geldiğini, bazen getirtmek için çok büyük mücadeleler verilmesi gerektiğinin farkına varıyoruz. Frankie'nin en belirgin sınırını aşmaya çalışan Maggie'nin zaten o an çok güzel yerlere geleceğini hissediyorsunuz. 

Frankie ve Maggie'nin hayatlarında birbirlerinden başka hiç kimsenin olmadığını sessizce fark etmeleri, günlerce ve yıllarca Maggie'yi hazırladığı maçlarda dövüşürken sessizce yaşadığı heyecanı, konuşmadan da bir şeylerin onlarca şeye dönüşebileceğini, seni hayata bağlayan tüm güzelliklerin hayallerinle bağlantılı olmasını, kaybedeceğin her şeyin bir gün hayal kuramayacak hale geldiğinde olacağını izliyorsun. 2005 yılının neredeyse tüm oscar ödüllerini toplamış gerçeğin ötesinde bir film, Morgan Freeman hiç konuşmasa dahi yer aldığı bütün filmler benim mo cuishle. Kısaca bir filmden çok daha fazlasıydı, şimdiden keyifle. 


"Boks içindeki her şey geriye doğrudur. Sola gitmek istersen, sola adım atmazsın, sağa ayağını basarsın. Sağa hareket etmek için ise sol ayağını kullanırsın. Acıdan kaçmak yerine, bir çılgının yapacağı gibi ona doğru adım atarsın."

Her ne olursa olsun kendini korumaktan bir salise bile vazgeçme ve sakın arkana dönme. Yeni hiçbir an yaratmayacak bu hikayede boks sahasının ortasında öylece kaldığınızda size kötülük gibi gözüken son iyiliği sizce kim yapardı? 


0 Comments