Mon Roi, 2015

Tür: Dram, Romantik
IMDb: 7,0
Yönetmen: 


 Tony ve Georgio'nun kesişen yolları ve Tony'nin rastlantının dışındaki hayal kırıklıklarına şahitlik edeceksiniz. Hikayenin klasik olmasından şikayet eden çok fazla izleyici olmuş ama daha önce böyle bir psikolojik şiddete şahitlik etmemişsinizdir, eminim. Fransız filmlerini her zaman sevmişimdir, dram kategorisinde her zaman bir adım önde yer alırlar benim için. Oyunculuklarından, müziklerine her şeyleri izlemeden kabulüm ve sevdiğimdir. Mon Roi'de öyle oldu, izlemeden sevdiklerimden, İzledikten sonra taptıklarımdan..

Bir insanı sevdiğiniz zaman acı çekmeyi bile kabul ediyorsunuz, herkesin mutluyum diye övündüğü hislerin tersine siz mutsuzluğunuzdan övünüyorsunuz. Birbirlerinin frekanslarına çok hızlı ve tutkulu bir şekilde giriş yapan Tony ve Georgio'nun birbirlerine ne kadar ağır geldiklerine inanamayacaksınız. İstemek, beklemek, hayal kırıklığı Tony'nin hayatındaki en top hisler. 


"Aşk, var olan en kuvvetli uyuşturucudur."

Hepimizin hayattaki beklentilerimize karşılık bulma şeklimiz farklıdır. Beklentilerimiz için kimimiz ağlayarak, kimimiz susarak, kimimiz bağırarak mücadele ederiz. Kimimiz kalmak için sınırları/sabırları zorlar, kimimiz gitmemek için biletleri yakar. Kimimiz de hiçbir şey yapmayız. Derinlerde bir yerde silik bir mücadele isteği vardır ama karşısındakinin bu mücadeleye karşılık vereceğinden emin olduğunu bildiğinden tek bir kelime ile bile bu savaşı kazanabilir. 

Hayat, ya bulutlarda kalmaya devam edeceksin ya da o kadar yüksekten çakılacaksın yere. Yerin dibine. 

Her şeyiyle çok fazla beğeneceksiniz, şimdiden iyi seyirler.

"Dünya sanki yepyeniymiş gibi, bugün sabahların ilki gibi, hala şafak vakti gibi. Doğrusunu söylemek gerekirse sayın katipler hali hazırda harcanmış olan bizi hayal kırıklığına uğratan kendi özgürlüğümüz. Gerçekten sevebilmek için sevgiye ruhunu verebilmek için kaybedecek bir şeyi olmamalı insanın. Pervasızca atılmaya cesaret etmek için, en katı hükümdarların en büyük fırtınaların düşüşünü görmeliyiz. Seninle hiçbir şeyi harcamamak için her şeyi yaşamış, her şeyi defalarca harcamış olmalıyız. Aşk yepyeniyken, tertemizken hiçbir şey değil. Fırtınadan önceki aşk seçim değil, biçim. Başıma bir şey geldiğinde, kazaya kurban gittiğimde, beni üzgün gördüğünde orada ol aşkım. Doğru sözü söyle, doğru bakışı bul. Evet aşkım, işte o zaman bana güven. Orada olacağım, ne olursa olsun. Kaçırmayacağım. İşte o zaman tek ses, tek ağız. Biz kazanacağız."

0 Comments