Her, 2013

Tür: Dram, Romantik, Bilim Kurgu
IMDb: 8,3
Yönetmen: Spike Jonze
Oyuncular: Joaquin PhoenixAmy AdamsScarlett Johansson

"Bence aşık olan herkes biraz kaçıktır zaten. Deliliğin toplumca kabul gören şekli gibi."

Her, benim için başladığı dakikadan itibaren baş ucu filmi oldu. Tanımadığı insanlara geçimini sağlamak için aşk mektubu yazarken , sadece sesini dinleyen işletimcisine kağıda geçirmesini söylediği cümlelerde büyüdü içimde.  Bu filmler kalbinize zararlı elbette, yüzünüzde koca bir tebessümle izleyebilmeniz için duyguları karşılıklı hissettiğiniz biri olmalı yoksa fena tribe sokar diye düşünmekteyim.


Theodore, geçimini mektup yazarlığından sağlıyor. Filmi zamansal bir sürece sokacak olursak oldukça ilerisi. Herkesin satın alıp, kullanabileceği bir işletim sistemi var. Dedikodu yapıp, akıl hocalığı yapabildiği en ilginci de aşk yaşayabildiği.

Bu işletim sisteminin sadece sesi var ve hisleriyle hareket ediyor.
Theodore ile Samantha birlikte inanılmaz vakit geçiriyorlar, birbirlerini kıskanıyorlar, aşk ne güzel bir iletişim sistemiyle insana bile yakışıyor!

"S: Bizim Hiç resmimiz yok, bu şarkı bizim resmimiz olsun.
T: Resmimizi sevdim. "


Filmin en Önemli özelliği de Theodore'un zaman zaman aklına gelen geçmiş sahneleriydi, çok güzeller. Dünyada biz insanlara verilmiş en özel hisler, dokunmak, görmek, yaşamak. Hiçbirini yapamayan Samantha'ya Theodore'un yardımı muazzamdı. 

"Bazen hissedebileceğim her şeyi hissetmiş olduğumu düşünüyorum. Ve bundan sonra asla yeni bir şey hissedemeyeceğimi… Sadece daha önce hissettiklerimin daha basit halini hissedecekmişim gibi."

Zamanın gelişip giden teknolojik hızında belki de izleyeceğiniz en ilginç aşk hikayesi, hissederek derinden izleyiniz. 


0 Comments